Töltött tojás
Masi 2006.08.15. 15:57
Hozzávalók (4 személyre): 8 tojás, 8 dkg szójapehely, 10 dkg puha vagy krémsajt, mustár, majonéz, só, bors, savanyú uborka.
A keménytojásokat hosszában félbevágjuk és óvatosan kivesszük a sárgáját. Apró lyukú húsdarálón ledaráljuk a vízben áztatott szójapelyhet, tojássárgáját, savanyú uborkát és petrezselyemzöldjét. Hogy jól kenhető legyen, a műveletet megismételjük. Hozzáadjuk a sajt, a majonéz, mustár keverékét, ismételten megkeverjük, majd megtöltjük a félbevágott tojásokat. Petrezselyemzöldjével, uborkával díszítjük. A töltött tojást előételként, vagy hidegkonyhai készítményként tálaljuk, de pirítós kenyérhez, héjában főtt, vagy sült krumplihoz, ital mellé és kitűnő vacsoraként is fogyasztható.
|