Receptek : Sajtos, tejfölös kukoricalepény |
Sajtos, tejfölös kukoricalepény
Masi 2006.08.15. 16:11
Hozzávalók ( 6 személyre): 25,5 dkg kukoricaliszt, 4,5 dkg szójaliszt, 25 dkg tejföl, 25 dkg szeletelt sajt, 2 dkg élesztő (vagy 1 cs. szárított), 2 tojás, só, tej vagy ásványvíz szükség szerint.
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel a szokásos módon felfuttatjuk. A tejfölt, sajtot, tojást, sót és az összekevert kukorica és szójalisztet (vagy darát) tejjel vagy ásványvízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, ismételten jól összedolgozzuk. A keveréket jól kizsírozott vagy olajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 50 percig 200 C-on sütjük. A kész lepényt felvágjuk és meleg előételként, vagy vacsoraként sajttal, tejföllel, újhagymával, retekkel, paprikával tálaljuk.
|