Töltött karfiol
Masi 2006.08.16. 14:58
Hozzávalók (4 személyre): 1 közepes fej karfiol, 2 dkg szójakocka, 10 dkg búzaliszt, 1,5 dl étolaj, 2 dl tej, 2 tojás, 3 dkg vaj, só, szerecsendió, parmezán sajt ízlés szerint.
A karfiolt megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Kizsírozott tepsibe helyezzük félgömb alakban - 1-1 sorban - karfiol, vangyos vízzel leöntött szójakocka - karfiol, szójakocka, míg a massza elfogy. Tetejére graten mártást öntünk, meghintjük reszelt trappista sajttal, vajjal és sütőben átsütjük. Meleg előételként tálaljuk.
Graten mártás: a búzalisztet olajban megpirítjuk, meleg tejjel felöntjük majd kihűlni hagyjuk. Tojássárgáját, sót, reszelt sajtot, ízlés szerint reszelt szerecsendiót keverünk hozzá.
|