Utánsütött szójás krumpli
Masi 2006.08.16. 14:37
Hozzávalók (4 személyre): 8 közepes nagyságú burgonya, 12 dkg szójapehely, 3 tojás, 2 dl étolaj, 8 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors, 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöldje ízlés szerint.
A megtisztított burgonyát szárazra töröljük, félbevágjuk, közepét kivájjuk. Forró, bő olajban átsütjük, az olajat leszűrjük.
Töltelék: megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát olajban, hozzáadjuk a beáztatott szójapelyhet, tojást, sót, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldjét, reszelt sajtot. Simára keverjük és megtöltjük vele a burgonyát, melyet kizsírozott tepsin sütőben kb. 30 percig sütünk. Melegen, apróra vágott petrezselyemzöldjével meghintve tálaljuk.
|