Receptek : Zöldséglepény kukorica- és szójalisztből |
Zöldséglepény kukorica- és szójalisztből
Masi 2006.08.16. 14:53
Hozzávalók (6 személyre): 59,5 dkg kukoricaliszt vagy dara (a dara ajánlottabb), 10,5 dkg szójaliszt, 3/4 l tej, 5 evőkanál olaj, 30 dkg olvasztott sajt, 20 dkg tejföl, vagy 2 pohár aludttej, 1 kg spenót, 3-4 tojás, só szükség szerint.
Az elkevert kukorica- és szójalisztet leöntjük meleg tejjel és 30 percig állni hagyjuk. A megtisztított spenótot kevés olajban megpároljuk, amikor megpuhult megsózzuk és hagyjuk lehűlni. A hideg spenótba belekeverjük a reszelt sajtot és tejfölt. A tojássárgáját olajjal elkeverjük majd hozzáadjuk a megdagadt liszthez és jól összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadjuk az elkészített liszthez. A tepsit jól kizsírozzuk, beleöntjük a lisztes massza felét, ráöntjük a spenóttölteléket és a lisztes massza másik felével letakarjuk, 175 C-on sütőben megsütjük. Előételként, önálló vacsoraként egyaránt tálalhatjuk.
|